Handelaar in tweedehands Lundia boekenkasten – Amsterdam Zoetermeer Apeldoorn

Twee jaar na de Business Bootcamp

Zijn doel is om 1 miljoen vrije, hardwerkende en ambitieuze jongens en meiden in ZZP- en MKB-Nederland op te leiden tot succesvolle ondernemers c.q. miljonairs. Via de Business Bootcamp heb ik twee jaar geleden kennis mogen maken met het praktische gedachtegoed van Nisandeh Neta van Open Circles. De grootste kracht van deze (financieel) succesvolle multi-miljonair, ondernemer, inspirator, trainer en coach, ligt in het verkopen van een droom. Een kruising van een motivational Obama-speech en praktische ondernemers-do’s en -don’ts, en dan aangepast aan de leerstijl van de Nuchtere Nederlander. Wat dat betreft valt er altijd iets van hem te leren. Bijvoorbeeld: hoe verkoop je je jouw klanten niet wat ze willen, maar wat ze nodig hebben? Als je alle stappen die hij predikt 100% uitvoert, is succes gegarandeerd. Kan niet anders. Punt uit. Maar, wacht even, er is nu toch een Grote Economische Crisis? Tuurlijk, als jij daar in gelooft. Ja maar, er bestaat toch zoiets als “De Realiteit” waar je niet omheen kan als ondernemer? Tuurlijk, als jij daar in gelooft. En hoe kan het dan zijn dat er anno 2012 nog steeds succesvolle start-ups zijn? Misschien omdat die starters erin geloven…?!

Enfin, u vraagt zich wellicht af hoe dat dan nu staat met mijn ondernemersgeloof en ondernemerssucces? Laat ik het zo zeggen: twee jaar na dato merk ik dat mijn praktijk weerbarstiger is dan zijn theorie. Ligt dat aan mij? Uhh… [no comment].

Hij heeft me laten nadenken over wat de essentie van een bedrijf is. Hoe je waarde creëert voor de klant. Alleen, nadenken is nog niet genoeg. Enige actie wil ook wel helpen. Maar goed, ik heb gelukkig dan ook nog een ondernemersleven voor me liggen…

This entry was posted in Column. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>