Handelaar in tweedehands Lundia boekenkasten – Amsterdam Zoetermeer Apeldoorn

Datalek Postcodeloterij: privacy miljoenen deelnemers mogelijk in gevaar?

Heeft u zich ooit wel eens afgevraagd of Mark Rutte meedoet aan de Postcodeloterij? Of wat het bankrekeningnummer van Dirk Scheringa is? Of wat het e-mailadres van Prinses Máxima is?

U zou ze zomaar tegen kunnen komen in de door de Nationale Postcodeloterij sinds deze week (waarschijnlijk onbedoeld) gelanceerde ad random zoekmachine die zeer waarschijnlijk een enorme datalek blijkt te zijn, waardoor de persoonlijke gegevens van alle miljoenen Postcodeloterij-deelnemers vrijelijk beschikbaar zijn gekomen.

Per ongeluk

De ge-oliede marketingmachine van de Postcodeloterij bedankte mij voor al die euro’s die ik aan al die Goede Doelen heb weggegeven. En omdat ik zo’n Goede Nederlander (lees: trouwe Postcodeloterij-deelnemer) ben, werd ik uitgenodigd om nu eindelijk eens zelf in de prijzen te vallen: ik mocht meedoen aan www.Gelukscode.nl!

Meteen dus De Gouden Geluksmunt gepakt om te mogen Krassen. Met zwetende handen kraste ik de Gouden kraslaag over Mijn Cadeau-Code weg en in de zenuwen had ik per ongeluk een verkeerde Gelukscode ingetypt…. Shit, weg was Mijn Geluk. Had ik bijna €25.000 gewonnen…

Enfin, voordat ik de per ongeluk verkeerd ingetypte Gelukscode wilde verbeteren, viel mijn oog op de gegevens die de Postcodeloterij-computer naar aanleiding van mijn verkeerde code automatisch naar boven toverde.

Hoe werkt het datalek?

Als u even met mij mee wilt kijken: ga naar www.Gelukscode.nl en toets de volgende code in (in jargon ‘activeer de code’): 4012 3709. Als het goed is, krijgt u nu de volgende gegevens (gedeeltelijk vervangen door ‘x’ om de privacy van deelnemers te beschermen) van:

De heer W.J.R. xxxxxx – m.j.h. de xxxxx
xxxxxbroek xx
xxxx XJ Breda
xxoldxxx@wanadoo.nl
telefonisch te bereiken op 076 x41xxxx

Helaas, geen Mark Rutte. Voordat u nu massaal de heer xxxxxx gaat bellen of mailen om hem te feliciteren met zijn gewonnen prijs, heel belangrijk: verwijder uw cookies van gelukscode.nl (in de hoofdbalk van uw browser zoiets als “Extra -> Opties -> Internet” en dan schoont u als het ware de computer op en ‘ziet’ de computer van de Postcodeloterij weer een nieuwe potentiële prijswinnaar; vraag me niet hoe het technisch werkt, maar het werkt) en check de code 4012 3711.

He, nog steeds geen Mark Rutte. Wel mevrouw xersxxxxxxxx uit Eindhoven. Zoals u kunt zien, kunt u haar alleen per ouderwetse briefkaart bereiken:

Mevrouw E.M. xxrsxxxxxxxx
ST BONIFACIUSLN xxx

Nog een code? Op z’n minst Prinses Maxima moet toch te vinden zijn? Okay, wat dacht u van 3010 3010?

Gefeliciteerd, mijnheer xxmmxxx uit Nieuwstadt! Ook uw NAW-gegevens zijn door de Postcodeloterij vrijelijk op internet beschikbaar gesteld.

Enfin, u begrijpt hoe het werkt. Daarom daag ik u uit om mee te doen aan De Nationale Postcodeloterij Zoekwedstrijd!

Uw opdracht:

Geef minimaal 3 codes in op www.GeluksCode.nl en als u een deelnemer van de Nationale Postcodeloterij in de database kunt vinden die antwoord kan geven op de vraag waar al die Postcodeloterij-deelnemers het aan te danken hebben dat hun privacy-gevoelige gegevens zo makkelijk naar boven zijn te halen, dan krijgt u van mij persoonlijk een bos bloemen – en misschien dat de Postcodeloterij dan Prinses Máxima kan inschakelen om bij al die deelnemers langs te gaan met een welgemeend ‘Het Spijt Me’. Want, Winnen Doe Je Bij …

This entry was posted in Postcodeloterij, Privacy and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>