Handelaar in tweedehands Lundia boekenkasten – Amsterdam Zoetermeer Apeldoorn

PvdA: Postcodeloterij verdient straf | Vragen aan ministers EZ en Justitie

Martijn van Dam, Tweede Kamerlid en media-woordvoerder voor de PvdA, heeft vanochtend vragen ingediend bij minister Verhagen (EZ) en minister Opstelten (Justitie) naar aanleiding van de publicaties op de blog van Martin Ackermans en de Volkskrant over de lakse houding van de Postcodeloterij ten aanzien van het bewust dagenlang willens en wetens onbeschermd online plaatsen van privacy-gevoelige informatie.

Van Dam stelt: “De Postcodeloterij overtreedt daarmee de voorschriften uit de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Bijvoorbeeld artikel 13, dat de verwerker van persoonsgegevens verplicht deze te beschermen tegen verlies en onrechtmatige verwerking. De wet kent echter nauwelijks sanctiemogelijkheden. Het College Bescherming Persoonsgegevens kan de dader dwingen de overtreding te beëindigen op straffe van een dwangsom. Maar als de overtreder de overtreding beëindigt staat op de meeste overtredingen geen enkele straf. Dat vind ik niet meer van deze tijd. Bescherming van privacy hoort zwaarder te wegen en wie moedwillig persoonsgegevens op straat gooit, verdient straf.”

This entry was posted in Postcodeloterij, Privacy and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>